Про це повідомляє офіційний сайт київського клубу.

В заяві йдеться, що це було зроблено спеціально, щоб ключовий захисник «Шахтаря» зміг зіграти в матчі третього туру Прем'єр-ліги проти «Динамо». «Біло-сині» вважають, що це не перший і не останній приклад змови ФФУ і «Шахтаря» та обурюються тому, що, на їхню думку, це робиться абсолютно відкрито.

«КДК ФФУ грубо порушив свій же регламент - Ісмаїлі, який був вилучений з поля в матчі за Суперкубок, замість належних трьох матчів дискваліфікації дали два, що в рамках чинного регламенту неможливо. Причому ФФУ навіть не шукала хоч якихось формально-юридичних підстав для порушення регламенту. Просто вирішили, що «Шахтарю» без цього футболіста не можна грати проти «Динамо». Тому що глядачам буде нецікаво. Так і записали, не заморочуючись.

А навіщо вигадувати? Можна просто кожне рішення Федерації приймати в інтересах «Шахтаря» і його уболівальників. Або вболівальника. Так прямо і писати, щоб не витрачати час на пояснення, яких не може бути. Чому за бійку в останньому матчі минулого чемпіонату «Динамо» змусили грати наступний домашній матч без глядачів, а «Шахтар» - ні? Чому матч «Львова» проти «Динамо» перенесли на день раніше? Чому арбітра, який наважився видалити з поля гравця «Шахтаря», відсторонили від суддівства в наступних матчах чемпіонату? Чому арбітр в матчі «Десна» - «Шахтар» скасував чистий м'яч, забитий чернігівцями?»- сказано на сайті «Динамо».

Кияни додають, що будуть продовжувати діяти в рамках регламенту, а вболівальники все бачать і зможуть самі оцінити те, що відбувається в українському футболі.

«А тим, хто думає, що закон для них не писаний, і що вони можуть робити все, що хочуть, і їм за це нічого не буде, хочемо нагадати, чим в Україні завершується така поведінка. В «Динамо» мільйони уболівальників, яких не обдуриш щоденною брехнею з телеканалів, які мають здоровий глузд і які хочуть жити за правилами. А тих, хто так жити не хоче - навчать. Не сумнівайтеся», - сказано в заяві.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ