«У сесійні залі багато депутатів щоразу розповідають, як вони люблять Україну та поважають її захисників, але коли доходить до справи, їхні слова лишаються словами. Ще в жовтні минулого року ми зареєстрували фаховий законопроект, який готували разом із волонтерами та добровольцями. Завдяки йому держава нарешті має можливість визнати чин тисяч людей, які за неї проливали кров. Йдеться не лише про важливість пільг для бійців, а й про державну гідність: учасників бойових дій за цілісність України держава просто не визнає», – повідомив Юрій Левченко.

Націоналіст зазначив, що вже минуло півроку, відколи депутати зареєстрували цей законопроект. Комітет Верховної Ради у справах ветеранів за головування Олександра Третякова просто блокує його розгляд. Своєю чергою, голова парламенту Андрій Парубій не зважає на звернення свободівця, в яких він вимагає виставити це питання на голосування депутатів без згоди комітету, що дозволяє Закон про регламент.

«Нині стає зрозумілим, що без суспільного тиску парламентарі ніколи не розглянуть цей проект закону. Закликаю всіх українців долучитися до підтримки захисників держави і примусити ставлеників олігархів підтримати героїв, які проливали кров і досі ризикують життям за Українську Державу», – зазначив Юрій Левченко.

Як уже писав «Вголос», законопроект №7190 про визнання добровольців на державному рівні (зрівняння їх із учасниками бойових дій зі ЗСУ, Нацгвардії чи інших формувань) зареєстрували у Верховній Раді ще у жовтні 2017 року, однак, через саботаж Комітету у справах АТО та голови ВРУ він не розглянутий досі.

Разом з тим, заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді, а за сумісництвом голова Комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков у квітні 2018 року зареєстрував свій законопроект по добровольцях – №8227, який на словах декларує відстоювання їхніх прав, а на ділі має зовсім іншу суть. Ця законодавча ініціатива вимагає від добровольців довідки, яких вони у принципі не зможуть отримати, отже й не зможуть отримати статусу учасника бойових дій.

Детально про законопроект №7190 та спроби олігархів заблокувати його - читайте у матеріалі «Вголосу»: Як олігарх від БПП робить з добровольців «другий сорт»

 

«Вголос»

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ