Про це у коментарі «Вголосу» заявив правозахисник, Герой України Степан Хмара.

«Порошенко не виконує своїх конституційних обов’язків. Він вчинив державну зраду, досі не розірвавши дипломатичних відносин із Російською Федерацією. А мав зробити це відразу після обрання Президентом України у 2014-му, бо тоді вже тривала війна! Тому сьогодні це абсолютно популістичний крок», - зазначив Степан Хмара.

За словами Героя України, про те, що розрив дипвідносин з агресором може якось зашкодити Україні, сьогодні кричать тільки малороси, хохли або відверті вороги України:

«Ніде в світі не було такого, щоб держава підтримувала дипломатичні зв’язки із агресором, який окупував частину її території і проводить тотальну війну. Росія сьогодні наступає усіма можливими методами: і бойовими діями, і економічно, і психологічно, і інформаційно, і дипломатично. Натомість Порошенко впевнено йде йде по московському сценарію. Мінські домовленості – це план Кремля по руйнуванню України. А наш Президент досі заявляє, що альтернативи нема. Так це означає, що він хоче нарешті прийти до капітуляції!»

Також Степан Ількович зазначив, що нинішня заява Порошенка дуже нагадує акцію січня 2015-го, коли після нападу на офіс редакції французького сатиричного щотижневика «Charlie Hebdo» у Парижі увесь світ, зокрема й Україна, масово приєдналися до флешмобу «Je suis Charlie». Через кілька днів, після теракту під Волновахою, українська влада скалькувала цю акцію, запустивши флешмоб «Je suis Volnovakha».

Нагадаємо, сьогодні, 26 березня, Президент Порошенко заявив, що у відповідь на отруєння у Великобританії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля Україна видворяє 13 російських дипломатів. 

Цікаво, що ще учора віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко заявляла, що Україна не може вислати російських консулів на фоні скандалу з отруєнням Скрипаля, адже це «спричинить відповідь РФ у вигляді висилки з її території консулів України. Відтак, висилка українських консулів залишить українських політв'язнів у РФ без підтримки».

Як писав «Вголос», 14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила, що Лондон вирішив вислати 23 російських дипломата у зв’язку з отруєнням у Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки. Зі свого боку, в Москві заявили про вислання 23 британських дипломатівУ відповідь на це у МЗС Великої Британії зазначили, що відповідь російської держави не змінює фактів і саме Росія грубо порушує міжнародне право.

Сьогодні вранці з'явилася інформація про те, що половина країн Європи та США висилають дипломатів РФ через отруєння Скрипаля. Згодом глава Євроради Дональд Туск підтвердив таке рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ