Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Бездарна влада під час війни готує розпродаж України. Звітуючи сьогодні перед ВР, прем’єр Гройсман повідомив: маємо 3,5 тисячі державних підприємств, які є «осередком корупції і неефективності», і які треба якнайшвидше продати.

Хвилиночку, але хто, згідно із законом, здійснює управління державними підприємствами? Хто довів їх до такого стану? Правильно – Кабінет міністрів! Саме уряд призначає менеджмент на державні підприємства. Зазвичай це люди, рекомендовані олігархами.

То хто винен у тому, що на тисячах держпідприємств панує корупція? А в тому, що вони збиткові? Хто за це постане перед кримінальною відповідальністю?

Чи як завжди? Роздерибанили, довели до ручки, нікого не покарали за неефективне управління, потім вирішили приватизувати за безцінь... І все – коштом простих українців.

Звісно, легше рік обслуговувати інтереси олігархату, а потім поскаржитися на корупцію й виставити все на прихватизацію.

Доведення держпідприємств до банкрутства робиться свідомо. Адже серйозні інвестори вкладати кошти в наші підприємства в умовах війни не будуть, тому розпродаж України в роздріб можна тихенько провести за зниженими цінами, через підставні фірми – для себе і своїх господарів-олігархів.

ВО «Свобода» категорично виступає проти продажу державного майна під час війни. А стратегічно важливі підприємства мають залишатися виключно в державній власності – за будь-яких умов», - написав політик.

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ