Переговори по відновленню помаранчевої коаліції можуть розпочатися в понеділок 30 січня.

Про це заявив керівник виборчої кампанії "Нашої України" Роман Безсмертний, повідомляє прес-cлужба блоку.

"Ми надіслали проект угоди про коаліцію УНП Костенка-Плюща, блоку Пора-ПРП, БЮТ, СПУ і вже на сьогодні отримали відповідь від усіх політичних сил про готовність до діалогу", - зазначив Безсмертний.

"Зараз ми з'ясовуємо технічні питання: де, коли і в якому форматі ми зустрічаємося", - додав він.

На питання, чи можна склеїти чашку з Тимошенко, Безсмертний відповів: "Склеїти можна чашку кохання, але в політиці про кохання і шлюби не йдеться. Йдеться про спільні інтереси. Ну, а який в мене може бути шлюб з Тимошенко?".

За словами Безсмертного, "Наша Україна" була і буде виступати за помаранчеву коаліцію. "Листи ми надіслали тим силам, які стояли на Майдані", - наголосив він.

Наостанок Безсмертний підкреслив, що в переговорчому процесі він не сприйматиме мови шантажу та ультиматумів.

У той же час лідер фракції Микола Мартиненко заявив, що "Наша Україна" погоджується відмовитися від розподілу посад до парламентських виборів задля підписання угоди про створення "помаранчевої" коаліції у наступному парламенті.

"Ми готові відмовитися від розподілу посад. Вони нас цікавлять далеко не в першу чергу", - зазначив він.

Як відомо, раніше Безсмертний розіслав проект угоди про створення коаліції БЮТ, Соцпартії, Блоку Пора-ПРП і УНП. Водночас представники цих сил висловилися проти підписання цієї угоди за умови збереження пропозиції про попередній розподіл посад.

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ