Міністерство регіонального розвитку та ЖКХ планує будування рятівних станцій, які розташуються вздовж трас та міситимуть засоби для екстреної допомоги. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook заступник голови Мінрегіона Лев Парцхаладзе.

«Питання безпеки - пріоритет №1. Адже, коли люди у дорозі, може статись непередбачувані надзвичайні випадки - аварія або поломка машини. Тому обладнання доріг спеціальними засобами екстреного зв’язку - це безпека і зручність виклику необхідної допомоги: поліції, швидкої медичної допомоги, евакуатора», - написав він.

За словами Парцхаладзе, на таких станціях буде розміщено окрім засобів зв’язку, аптечки екстреного призначення. Схожі SOS-станції існують у Європі вздовж великих магістралей і розташовані на відстані від 500 метрів до двох кілометрів. У міністерстві очікують, що у разі нещасного випадку, аварії чи поломки машини рятувальні служби прибудуть на місце в діапазоні від 30 хвилин до години.

«Ми аналізуємо зарубіжний досвід, зокрема європейський. Ідеальний варіант - так звані emergency бокси, обладнані кнопками виклику допомоги (диспетчерської служби), спеціальними камерами, а також окремим боксом з першої лікарської допомогою», - розповів Парцхаладзе. 

Він додав, що Мінрегіон разом з Міністерством охорони здоров’я України та ДСНС України працює над реалізацію проекту створення Центрів безпеки в громадах. Вони об’єднають екстрені служби порятунку і матимуть єдиний диспетчерський центр для координації. 

ІА "Вголос": НОВИНИ