Машина зіткнулася з вантажівкою, яка виїжджала з прилеглої території. З восьми пасажирів ніхто не постраждав, повідомляє «Мотор» з посиланням на новинне агентство KSNV News 3.

За словами представника адміністрації міста, інцидент стався з вини водія вантажівки: він не зміг вчасно зупинитися. При цьому системи безпілотника зафіксували іншу машину – і автобус зупинився.

Шатл, що належить приватній транспортній компанії Keolis, курсує по круговому маршруту протяжністю трохи менше кілометра. Він оснащений лідаром, GPS-приймачем, камерами і підтримує стандарт зв'язку V2I (vehicle-to-infrastructure, «спілкування» з об'єктами інфраструктури) – дані про дорожню обстановку машина отримує від передавачів, вбудованих у світлофори. Використання таких безпілотників стане частиною пілотного проекту влади Лас-Вегаса, який триватиме 12 місяців.

Це вже не перший випадок, коли безпілотники стають учасниками дорожньо-транспортних пригод. Так, навесні поточного року тестовий позашляховик Volvo XC90 компанії Uber, оснащений системою автономного управління, потрапив в аварію і перекинувся. За словами місцевої поліції, винуватцем став водій іншого автомобіля.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ