Про це пише  газета Independent.

Люди, які будуть вживати такий напій, відчуватимуть ту ж ейфорію, що зазвичай супроводжує прийом алкогольних напоїв - поліпшення настрою, розкутість і розслаблення. А ось симптомів похмілля: головного болю, сухості в роті і інших неприємних відчуттів після прийняття алкоголю вдасться уникнути.

Професор Натт стверджує, що любителі алкоголю зможуть вживати свої улюблені напої в «беспохмільному варіанті», не боячись нашкодити своїй печінці і серцю.

Він уже розробив і запатентував понад 90 різних зразків «Антипохмільних» речовин, які можна буде додавати до традиційних алкогольних напоїв. Одні з них абсолютно без смаку, а інші можуть надавати алкоголю специфічні смакові відтінки.

Для того, щоб створити таке поєднання, професор Натт і його колеги вивчили, яким чином алкоголь впливає на головний мозок. Після цього вони синтезували речовину, що імітує цей вплив, але не викликає неприємних наслідків.

Девід Натт вважає, що до 2050 року весь алкоголь буде замінений на «безпохмільний», оскільки «люди хочуть вживати більш здорові напої». Це допоможе впоратися з проблемою алкоголізму, вважають вчені, що підтримують Натта, відзначаючи, що вживання алкоголю є однією з провідних причин смерті поряд з ожирінням і курінням.

Експерименти по створенню синтетичного алкоголю вже проводилися в 2011 році - тоді використовувався бензодіазепін. Професор Натт же заявив, що в створених ним речовинах бензодіазепін не міститься, але не розкрив таємницю структури синтезованих ним речовин.

Окремо відзначимо, що до 2009 року Девід Натт обіймав посаду державного радника з лікарських засобів. Він був звільнений з цієї посади після публікації колонки в журналі Journal of Psychopharmacology, в якій він крім усього іншого стверджував, що вживання екстазі не небезпечніше, ніж їзда верхи.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ