Роман Безсмертний, відомий український політик і дипломат, заявив на Львівщині про намір перемогти на президентських виборах.

Під час зустрічі цього тижня з громадами Червонограда, Стрия і Дрогобича він презентував ідею Великої України.

На його переконання, ця ідея, зокрема, здатна об'єднати українців і стати противагою «Русскому міру». Велика Україна - це не захоплення чужих територій, але вона передбачає повернення України до кордонів 2013 року. 

«В той час, коли у сусідніх країнах звучать ідеї про Велику Угорщину, Велику Румунію, Велику Польщу, навіть той же «Русскій мір», - ми не маємо права применшувати свою значимість. Велика Україна – це в жодному разі не зазіхання на чужі території. Але Україна має бути всюди, де є українці. Це та ідея, яка змушує кожного українця, де б він не жив, розправити плечі і відчути гордість за свою державу. Ми маємо розуміти, хто ми, бути собою і пишатися своєю величчю», - сказав він 26 жовтня у Дрогобичі.

 «Велика Україна можлива! Багатьом після цієї фрази хочеться поставити знак запитання. Я запевняю – цього робити не треба. Велика Україна можлива і ми повинні її збудувати», - переконаний політик.

Одним із першочергових завдань завдань Безсмертний вважає реформу війська, прийняття законів про зброю та територіальну оборону та впровадження військової підготовки у школах. Серед перших рішень  на посаді Президента Безсмертний декларує оголошення особливого режиму воєнного стану на окупованих територіях та передачу повноважень Адміністрації Президента до Секретаріату РНБО, як це передбачено Конституцією України. 

Коментуючи питання Томосу, яке сьогодні у всіх на вустах, Роман Безсмертний знову також запропонував дивитися на нього через ідею Великої України. 

«Отримання Томосу надзвичайно важливе, але можливість для України тут набагато більша. Отримавши свою православну церкву, ми не просто станемо найбільшою православною країною.  Тут співіснують православні і католики, а значить з’являється можливість до об’єднання всього християнства і подолання того розколу, який стався майже тисячу років тому. Україна може стати центром єднання світового християнства. А це історична місія такого масштабу, який одразу виведе нас на зовсім інший рівень буття», - наголосив Роман Безсмертний. 

ІА "Вголос": НОВИНИ