У день досягнення домовленостей про обмін полонених на переговорах у Мінську 17 липня представники окупованих Донецька та Луганська готові були буквально наступного дня робити звільнення, але Москва загальмувала цей процес.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському розповів Роман Безсмертний — представник України у робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактній групі.

Він зазначив, що початок процедури обміну продовжать обговорювати у Мінську 31 липня.

«Мене зараз турбує, щоб тільки не почали називати прізвища. Тому що як тільки почнуть називати прізвища, одна чи інша сторона почне витягувати з пакету ці прізвища», — додав переговорник.

Раніше  повідомлялося, що на перемовинах Тристоронньої контактної групи у Мінську представники Росії як країни-окупанта підтвердили перебування 69 українських заручників на Донбасі і хочуть від України звільнення 208 осіб.

Нагадаємо, востаннє обмін заручників відбувся 27 грудня 2017 року. Це перший за два роки та найбільший обмін. За даними СБУ,  на підконтрольну територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини.

ІА "Вголос": НОВИНИ