Колишній представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний оприлюднив документ, який, за його переконанням, Тристороння контактна група готує на підпис лідерам держав у «нормандському форматі».
Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що документ від імені Тристоронньої контактної групи готується для глав держав Нормандського формату і подається як так звана «формула Штайнмаєра».

«Звертаю увагу всіх причетних до процесу на неприпустимість схвалення подібного документа, а тим більше підписання», - йдеться у повідомленні Безсмертного.

Також у документі йдеться про «імплементацію »формули Штайнмаєра« в українське законодавство» шляхом проведення виборів в ОРДЛО.

За словами Безсмертного, цей Закон набирає чинності о 20:00 у день голосування на позачергових місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Передбачається, що дія «закону» буде тимчасовою, допоки не оприлюднять звіт Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. У разі, якщо ОБСЄ визнає «вибори» такими, що відповідають стандартам і законодавству, «закон» діятиме на постійній основі.

Як писав «Вголос», у Зеленського розповіли нові деталі про «формулу Штайнмаєра». 

Також «формулу Штайнмаєра» прокоментував глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко пояснив, що план Штайнмайєра стосується виключно проведення виборів на території окупованого Донбасу, в ньому немає жодного слова про амністію для бойовиків із так званих «Л/ДНР».

ІА "Вголос": НОВИНИ