Екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний «не сумнівається» у тому, що «російські військовослужбовці також беруть участь у розгоні» мітингувальників у Мінську.

Про це він заявив у ефірі НВ, пише Радыё Свабода.

«Хочу нагадати, що сьогодні в Білорусі є російські військові об'єкти. Я не сумніваюся, що у нинішньому розгоні взяли участь російські спецназівці. У Білорусі ніколи не було такої великої кількості ОМОН (як то кажуть, у 33 містах), яка була б більшою за цивільних», – наголосив Безсмертний.

За словами експосла, зараз може відбуватися реалізація «підписаної шість років тому угоди» між Міністерствами внутрішніх справ Білорусі та Росії. У ній, зокрема, йдеться про те, що «воєнізовані сили використовуються для охорони громадського порядку та кордонів у разі необхідності».

«Я переконаний, що серед тих, хто виступає за захист так званих »державних інтересів«, є й російські війська», – додав дипломат.

Крім того, він зізнався, що вірить у «ймовірність успіху мітингувальників у Мінську».

«Нам просто потрібно зрозуміти, що це відкриє величезне вікно можливостей для Кремля впливати на Білорусь. Головне, щоб білоруси та Лукашенко діяли не так, як це робив Віктор Янукович у 2014 році, коли він підписав лист із запрошенням іноземних військ, бо це спровокує величезні військові конфлікти в Білорусі», – пояснив Безсмертний.

Як відомо, під час масових протестів у Білорусі, які спалахнули в країні у день виборів глави держави, затримали близько 3 тисяч осіб.

За попередніми даними ЦВК Білорусі, в президентських виборах перемагає чинний глава держави Олександр Лукашенко.

Також повідомлялося, що жителі Білорусі, які не згодні з попередньо оприлюдненою перемогою чинного президента країни Олександра Лукашенка на виборах, знову збираються на акції протесту в центрах міст.

ІА "Вголос": НОВИНИ