У зв'язку із запровадженням з 11 червня безвізового режиму між Україною та ЄС Митна служба Польщі планує збільшити штатну чисельність свого персоналу на кордоні з Україною, повідомляє Укрінформ.

«У зв'язку із запланованою відміною віз для громадян України міністерство фінансів (Польщі) планує розширити штатну чисельність на польсько-українському відрізку державного кордону за рахунок додаткових посад з огляду на прогнозовані потреби і ймовірне зростання прикордонного руху»,- йдеться у відповіді міністерства фінансів РП українському агентству.

Зазначається, що в залежності від ситуації на кордоні керівники змін на пунктах пропуску визначають кількість митників. «Якщо ситуація змінюватиметься, то на кордон спрямовуватимуться додаткові функціонери»,- йдеться в повідомленні.

Міністерство фінансів Польщі прогнозує, що у перші дні після введення безвізового режиму можна очікувати на «незначне збільшення часових рамок на перевірку», на що Митна служба РП реагуватиме «у відповідності до потреб».

Українці зможуть їздити без віз до ЄС з 11 червня. Відповідний документ у цій справі було підписано в Європарламенті 17 травня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ