Про це повідомив військовий прокурор сил АТО Олег Сенюк у Facebook.

За його словами, розслідування в рамках даного провадження завершено.

«Ми встановили (і це ж доведемо в суді), що 18 квітня 2017 року близько 02:00 на території одного з військових містечок Яворівщини головний сержант мінометної батареї механізованого батальйону військової частини під час словесного конфлікту завдав ножові поранення в область грудей та шиї фельдшеру медичної служби цієї ж військової частини. Від отриманих тілесних ушкоджень 31-річна жінка померла на місці», - йдеться у повідомленні.

Після цього він сховав тіло загиблої і втік, проте незабаром повідомив про скоєне. Обвинувачений і загибла були учасниками АТО, проходили службу за контрактом в одній з військових частин Одеської області, яка у момент події перебувала на Яворівському полігоні.

Військовий прокурор зазначив, що зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в ніч на 19 квітня у військовому містечку у Львівській області 26-річний військовослужбовець під час святкування заручин зарізав 30-річну жінку-військового фельдшера. Між нареченою військового і потерпілою виник конфлікт, і військовий двічі наніс ножові поранення фельдшеру у серце, внаслідок чого вона померла. Потім тіло викинув у вигрібну яму. Правоохоронці відкрили провадження за ст. 115 (умисне вбивство).

20 квітня суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. Також суд задовольнив клопотання прокурора про направлення чоловіка до психіатричної лікарні терміном на 28 діб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ