Про це повідомив колишній заступник начальника підприємства з фінансово-економічних питань Олег Коваль, пише «Думская.net».

Регіональне відділення Фонду держмайна передало в оренду портопункт «Бугаз» (смт Затока) і майно, розташоване на основній території порту. За даними Коваля, орендарями стали фірми «Рівер-Транс» та «БК-Транс». Перша платитиме за оренду 200 тис грн на місяць, а друга – 400 тис грн.

«Для довідки: один портопункт «Бугаз» приносить щомісяця $250 тис, тобто в десять разів більше!» – зазначив Коваль.

Видання називає сумнівною визначену в договорі оренди вартість переданого в оренду майна пункту «Бугаз». Причали, склади, адмінприміщення та інші об’єкти портопункту площею понад 60 тис кв м оцінили у 29 млн грн.

Працівники порту розповіли виданню, що приблизно половину трудового колективу порту, а це 440 осіб, зараз змушують підписати контракти з орендарем.

«Тих, хто відмовиться, обіцяють звільнити. Думати дали до 16 лютого. Тут дуже важливим момент: спочатку ці потужності повинні були передати в концесію, що означає збереження за працівниками державного соцпакета. В результаті передали в короткострокову оренду на 2 роки. Це означає, що ніяких соціальних благ не буде», – зазначив один з працівників порту.

ІА "Вголос": НОВИНИ