Сполучені Штати не виключають варіанту введення санкцій проти особистих ділових і економічних інтересів Путіна та його оточення в разі нового вторгнення Росії в Україну.

Про це заявила в середу під час пресбрифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, пише Укрінформ.

«Будь-який (новий потенційний – ред.) пакет санкцій виходитиме далеко за межі того, що було зроблено у 2014 році, і це включає, в тому числі наслідки для бізнесу та економічних інтересів президента Путіна та керівництва російського уряду», - зауважила офіційна представниця адміністрації Байдена.

Вона також підкреслила, що політика США в цьому питанні залишається незмінною: США не виключають жодних опцій для стримування агресії Росії.

Нагадаємо, у Держдепі США спрогнозували, коли Путін може здійснити напад на Україну.

Заступниця Держсекретаря США Венді Шерман розповіла, що у Вашингтоні розглядають різні сценарії вторгнення країни-агресорки в Україну. У США готові діяти та змусити Російську Федерацію «прийняти наслідки».

Додамо, що у США в підвищену бойову готовність приведені 8,5 тисяч військових, яких у будь-який момент можуть перекинути в Європу.

За словами голови Пентагона Джон Кірбі, це станеться, щойно надійде запит з боку НАТО, чи, як висловився Кірбі, «у разі низки інших ситуацій».

Зазначимо також, що НАТО розширює свою присутність у Болгарії, Румунії та Прибалтиці. У ці країни направили військові кораблі та винищувачі.

Крім цього, президент США Джо Байден не виключає введення санкцій особисто проти Путіна

ІА "Вголос": НОВИНИ