Про цей потенційно новий грип він заявив перед Масачусетським медичним товариством: як стверджує Гейтс, пандемія може викосити 33 млн осіб усього за шість місяців, інформує Ukr.Media.

Білл Гейтс зазначив, що, якщо б мова йшла про будь-який вид зброї, здатний знищити 30 млн осіб, американський уряд реагував би якомога швидше. Але з біологічною загрозою цього відчуття терміновості немає.

У своїх песимістичних прогнозах підприємець посилається на різні дослідження і комп'ютерне моделювання. Так, наприклад, оксфордський проект «Глобальні пріоритети» в одному зі своїх звітів 2016 року називав пандемію (поряд з ядерною війною) високим ризиком катаклізму, з яким може зіткнутися людська цивілізація.

Засновник Microsoft переживає, що творцями вірусу можуть стати терористичні організації. Він заявив, що спілкувався на цю тему з Дональдом Трампом, але той відправив його до відповідних організації охорони здоров'я. Від Конгресу йому вдалося домогтися виділення додаткового фінансування для Центру з контролю і профілактики захворювань.

Тим часом сам Гейтс через свій фонд, в який входить Ларрі Пейдж, виділив грант у розмірі $12 млн на розробку універсальної вакцини, здатної захистити від більшості штамів вірусу грипу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ