«Читання – мій улюблений спосіб задовольнити свою цікавість, зазначає Білл Гейтс. – Незважаючи на те, що по роботі я зустрічаюся з багатьма цікавими людьми і відвідую захопливі місця, все ж вважаю, що книги це найкращий спосіб вивчити нові теми, які вам цікаві».

Зважаючи на те, що 2017-ий добігає кінця, Гейтс назвав п'ятірку найдостойніших уваги книг. На жаль, в українському перекладі ці твори поки не вийшли, пише «НВ».

Найкраще, що ми могли зробити, Тхі Буй

Це чудовий графічний роман, особистий спогад, в якому досліджують, що означає бути батьком і біженцем. Сім'я автора втекла з В'єтнаму в 1978 році. Після народження власної дитини письменниця вирішує дізнатися більше про досвід своїх батьків, що виросли в країні, яку роздирають іноземні окупанти.

Виселені: злидні та благополуччя в американському місті, Метью Десмонд

Якщо ви хочете розібратися в тому, як переплітаються причини бідності, мусите прочитати цю книгу про кризу виселення в Мілуокі. Десмонд написав блискучий портрет американців, що живуть у злиднях. Він дає найкраще уявлення про те, як почувається бідний у цій країні.

Повір мені: Мемуари про кохання, смерть і джазових курчат,Едді Іззард

Особиста історія Іззарда просто приголомшує: він пережив важке дитинство і невтомно працював, щоб подолати нестачу природного таланту і стати світовою зіркою. Манера письма автора дуже схожа на те, як він говорить зі сцени, тому під час читання насмієтеся вдосталь.

Той, що співчуває, В'єт Тан Нгуєн

Удостоєний нагород роман Нгуєна пропонує необхідну інформацію про те, як відчували себе в'єтнамці, які опинилися між двох вогнів. Незважаючи на похмурість, «Той, що співчуває» – захоплива історія про подвійного агента і проблеми, в які він потрапляє.

Енергія і цивілізація: історія, Вацлав Сміл

Сміл пояснює, як потреба в енергії сформувала історію людства: починаючи з епохи млинів, які обертали осли, до сьогоднішніх пошуків відновлюваних джерел енергії. Це не найпростіша книга для читання, але в кінці ви відчуєте себе розумнішими і краще зрозумієте те, як інновації в енергетиці змінюють курс цивілізацій.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ