Про це вчора заявив Олександр Лукашенко при представленні нового глави своєї адміністрації Олександра Косинцева, передає «Puls Biznesu».

«Геополітична обстановка і в світі, і навколо нашої країни стає все складнішою», - сказав Лукашенко.

Говорячи про співпрацю з Заходом, Лукашенко зазначив: «Ми межуємо з Заходом і не хочемо ніяких зіткнень - ні політичних, ні дипломатичних. Половина нашої торгівлі там. Якщо Захід протягне нам руку співпраці, то треба цим скористатися. Ми будемо прагнути до нормалізації відносин з Заходом. Якщо вони хочуть співпрацювати з нами на рівних і дають сигнали до цього, ми приймемо цей сигнал. Ми завжди говорили про це - давайте сідати за стіл переговорів і домовлятися».

Оцінюючи відносини з Росією, президент Білорусі сказав: «Нам сьогодні цю країну ніхто в світі не замінить. Білорусь не буде діяти на шкоду братній Росії».

Лукашенко зазначив, однак, що ні в якому разі не може допустити щоб на Білорусь чинили тиск. «Ні тиск із Заходу, ні тиск зі Сходу є неприйнятним, особливо в світлі майбутніх виборів», - сказав він, звертаючись до президентських виборів в Білорусі, які мають відбутися восени 2015.

Лукашенко обіймає посаду президента із 1994 року, на Заході його неофіційно називають «останнім диктатором Європи».

Нагадаємо, 21 грудня в Україні з візитом перебував Президент Білорусі Олександр Лукашенко.

За підсумками візиту, український Президент Порошенко заявив, що Україна може сприяти розвитку відносин Білорусі з країнами ЄС у рамках Східного партнерства.

ІА "Вголос": НОВИНИ