Про це ІА «REGNUM» повідомили калінінградські підприємці, що здійснюють вантажоперевезення.

За словами підприємця Дмитра Бочарова, сьогодні вночі на білоруському пункті пропуску «Котловка» (литовсько-білоруська ділянка кордону) митники розгорнули тягач із причепом, що їхав до Москви на завантаження.

«Пояснювальну» білоруські митники написали просто на документі російських колег.

«Уже кілька років наші вантажівки, розмитнені «на область», мають право їхати на основну частину Російської Федерації на підставі тимчасових дозволів, що їх видає Калінінградська обласна митниця. Все це узгоджується із законом про особливу економічну зону Калінінградської області. Однак сьогодні вночі водієві показали лист із підписом в. о. голови Державного митного комітету Білорусі Ю. А. Сенька, в якому сказано, що «при прибутті в пункти пропуску порожніх транспортних засобів, зареєстрованих у Калінінградській області РФ, у свідоцтвах про реєстрацію яких є позначки про обмеження з використання за межами Калінінградській області, посадовим особам митниць наказано відмовляти в завершенні тимчасового вивезення таких транспортних засобів і не допускати їх ввезення на митну територію Євразійського економічного союзу», – розповів підприємець.

Після того, як водій калінінградської фури зажадав письмового роз'яснення ситуації, білоруські митники написали «пояснювальну» просто на документі, який видала російська митниця на пункті пропуску Чернишевського.

На думку калінінградських підприємців, дії білоруської митниці створюють передумови для «назрівання глобального колапсу».

ІА "Вголос": НОВИНИ