У центрі столиці Білорусі Мінську водії влаштували акцію протесту. Вони сигналять і гучно вмикають пісню Віктора Цоя «Перемен». Люди протестують проти арешту двох діджеїв, які ввімкнули цю ж пісню на державному концерті напередодні.

Відео з акції протесту активісти публікують у соцмережах, повідомляє білоруська редакція Радіо Свобода.

Водії автомобілів демонструють біло-червоно-білі прапори. До центру також прийшли люди з білими браслетами, які команда кандидатки в президенти Світлани Тихановської закликала носити як символ змін і вільних виборів.

Білоруські правоохоронці вже почали зупиняти автомобілі. Через деякий час проспект біля площі Перемоги, а також біля Академії наук перекрили.

На святі, яке організувала білоруська влада, люди влаштували флешмоб із білими стрічками та співали пісню гурту «Кіно» «Перемен». Діджеїв, що увімкнули Цоя, затримали.

Суд центрального району Мінська засудив Галанова до 10 діб арешту. Діджею інкримінували дрібне хуліганство і непокору вимогам посадової особи. Підтримати його на засідання суду прийшла Марія Колесникова, соратниця Світлани Тихановської.

Люди скандували: «Перемен!», «Світла!», «Вір! Можам! Пераможам!» і «Жыве Беларусь!» Деякі вимагали продовження концерту, маючи на увазі пісні Цоя. Коли через пів години полагодили пульт і включили записи, люди почали скандувати: «Ганьба!».

Як повідомлялося, в Білорусі затримали співробітників Державного палацу молоді Кирила Галанова та Влада Соколовського, оскільки вони хотіли на концерті до Дня залізничних військ включили пісню російського співака Віктора Цоя “Перемен”.

Також 7 серпня у Мінську затримали трьох штатних кореспондентів телеканалу НВ, серед затриманих двоє громадян України –  Ірина Ромалійська та Іван Гребенюк.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=KUwbfItTgyo&feature=emb_logo

ІА "Вголос": НОВИНИ