Про це заявили представники ініціативи з вивчення іноземних мов в Україні GO Global на прес-конференції в Києві, повідомляє Громадське.

Згідно з дослідженням, проведеним компанією TNS на прохання ініціативи GO Global, 51% українців зазначив підвищення рівня знання англійської, а 92% вважають, що знання англійської це норма сучасності.

Повідомляється, що у кіно Києва, Харкова, Одеси, Львова, Дніпра, Сум та Полтави за 9 місяців проекту з’явилось більше 30 стрічок мовою оригіналу. В рамках британських кінофестивалів понад 10 тисяч українців переглянули кіно мовою оригіналу.

Також, за ініціативою української влади, посольства США, Британської Ради та інших партнерів вдалось зобов’язати володінням іноземною мовою держслужбовців через внесення змін до закону «Про державну службу».  За словами заступника голови Адміністрації президента Дмитра Шимківа, 599 держслужбовців здобули рівень англійської А1 і А2, а 11 з 18 міністерств мають англомовні версії сайтів. Опановувати англійську почали й українські поліцейські. «Спільно з посольством США ми розпочинаємо курси англійської мови для 600 патрульних поліцейських спеціально до Євробачення-2017», -  розповів директор Британської Ради Саймон Вільямс.

ІА "Вголос": НОВИНИ