Член команди кандидата в Президенти Володимира Зеленського, який претендує стати міністром оборони, Іван Апаршин заявляє, що 30-40% коштів з бюджету Міноборони проходить через корупційні схеми.

Про це він сказав в інтерв'ю Українським Новинам.

«Я Вам скажу тільки одну цифру, я думаю, що 30-40% бюджету проходить через корупційні схеми. Я кажу про бюджет Міністерства оборони. Мені здається, процедура в інших силових органах теж не особливо відрізняється. Я можу довести це на цифрах, я ж не сьогодні став займатися Міністерством оборони, я ж був там директором департаменту воєнної політики, я був там головним інспектором... Я можу розповісти, яка система харчування сьогодні в Міністерстві оборони і куди гроші виводяться, я це знаю», - сказав Апаршин.

Він упевнений, що зможе істотно знизити корупцію в оборонній сфері

«Є механізми, які можуть дуже швидко зменшити рівень корупції. Побороти корупцію, я думаю, це дуже складно, вона ж і в європейських країнах. А ось знизити рівень корупції абсолютно можливо і швидко», - сказав експерт.

Апаршин вважає необхідним розсекретити Державне оборонне замовлення та перейти на прямі закупівлі товарів подвійного призначення і військової техніки.

Як писав «Вголос», у Порошенка сказали, чому не можуть вплинути на слідство у справі Гладковського.

Нагадаємо, що в кінці лютого 2019 року журналісти опублікували розслідування, в якому йшлось, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем із розкрадання в оборонному комплексі України.

ІА "Вголос": НОВИНИ