Про це повідомляє ВО «Свобода» на своїй сторінці у соцмережі. 

Глава українських націоналістів Олег Тягнибок привітав бійців-свободівців, які відслужили або беруть участь у російсько-українській війні в складі ЗСУ, добровольчих батальйонів, Нацгвардії та спецпідрозділів МВС: «Ваше слово нині сильніше за московські гради. Ми повинні бути згуртованими, вистояти і перемогти».

Пряму трансляцію з’їзду можна переглянути на «5 каналі». 

 

 

Нагадаємо, Легіон «Свободи» – це комбатантське об'єднання усіх членів партії ВО «Cвобода», які в складі Збройних Сил України, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС та добровольчих батальйонів беруть участь у Війні на сході України. Створене у лютому 2015 рішенням XXX З'їзду ВО «Свобода». Очолює «Легіон Свободи», до складу якого входять близько 1000 свободівців, командир «Карпатської Січі» Олег Куцин.

Комбатантське формування було створене з ініціативи лідера Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олега Тягнибока. Мета створення - акумулювання військового досвіду свободівців та надання всебічної допомоги воякам.

Бійці «Легіону Свободи» протягом 3 років воювали та продовжують служити в різних військових підрозділах, а саме: в батальйоні «Січ» (зараз - полк «Київ»), в роті «Карпатська Січ», в Національній гвардії України (в тому числі в полку «Азов» та батальйоні ім. Кульчицького), в інших підрозділах МВС (в тому числі полк «Дніпро-1»), в Збройних Силах України (в тому числі в батальйонах «Айдар», «Київська Русь», «Донбас», «Донбас-Україна», 128-ма окрема гірсько-піхотна бригада), в прикордонних військах, в ДУК ПС та ОУН. Демобілізовано більше 300 бійців. Нагороджено державними нагородами 31 бійця «Легіону Свободи», з них - 19 посмертно.

До «Легіону Свободи» входять 136 депутатів та голів різних рівнів рад, в т.ч., 5 народних депутатів України VII скликання (Руслан Кошулинський, Юрій Сиротюк, Олексій Кайда, Андрій Тягнибок, Олександр Марченко).

На війні «Легіон Свободи» втратив 31 бійця.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ