Про це повідомляє Укрінформ

Також в системі електронної охорони здоров'я зареєстровано понад 21 тисячу лікарів первинної ланки та більше 1,2 тисячі медичних закладів.

З початку загальнонаціональної кампанії «Лікар для кожної сімї», яка впроваджується в рамках реформи первинної ланки медичної допомоги 8 млн 40 тис. 112 пацієнтів уклали декларації з лікарями первинної ланки - терапевтами, сімейними лікарями та педіатрами.

В системі  E-Health станом на 12 червня зареєстровано 1 237 медичних закладів та 21 695 лікарів первинної ланки медичної допомоги.

Зазначимо, 2 квітня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія «Лікар для кожної сім'ї», в межах якої українці обирають лікаря первинної ланки - терапевта або сімейного лікаря, педіатра - для дітей. Вибір лікаря відбувається виключно за бажанням пацієнта та не прив'язаний до місця реєстрації громадянина. Обрати лікаря можна в медичному закладі, на якому є позначка «Тут можна обрати свого лікаря». Для укладання декларації потрібно звернутися в медзаклад, де працює обраний громадянином фахівець, та повідомити про бажання укласти з ним декларацію. Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження для дитини. За дітей до 14 років декларацію укладає один з батьків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ