Більшість антиросійських заходів, вжитих Урядом України, включно з «водною блокадою» окупованого Криму і транспортною блокадою неконтрольованих районів Донбасу, «провалилися і завдали шкоди економіці самої України».

Про це повідомляє МЗС Росії, передає «УНН».

«Звернули увагу на дані низки українських експертів. Підсумки водної блокади Криму досить сумні для економіки і екології України. Ідеться, перш за все, про перекриття київською владою у 2014 році Північно-Кримського каналу, за яким на півострів надходила прісна вода. Зазначається, що такі спроби »покарати« кримчан за їхній свідомий вибір, зроблений у березні 2014 р., провалилися. Крим зумів адаптуватися до нових умов, продовживши свій динамічний розвиток, тоді як Херсонській області, яка межує з півостровом, тепер загрожує екологічна і епідеміологічна катастрофа», - заявляють у МЗС РФ.

У міністерстві вважають, що «такі висновки фахівців не дивні». «Як показує сумний досвід останніх років, більшість антиросійських кроків, які робилися київським режимом, била по економіці самої України та її населенню, завдавала шкоди українським національним інтересам та негативно вплинула на курс гривні і торговий баланс країни, призвела до зростання цін на вугілля і, як наслідок, тарифів на ЖКГ. Тепер на жителях України може позначитися і блокада Криму», — вказується в коментарі.

«Хочеться сподіватися, що в новому керівництві в Києві, нарешті, візьме гору здоровий глузд і прагматизм і що воно поставить потреби людей вище від сьогохвилинних політичних інтересів», — підкреслили в МЗС РФ.

Нагадаємо, що глава МЗС України Павло Клімкін назвав «млявою та беззубою» заяву МЗС РФ щодо рішення Міжнародного трибуналу ООН.

ІА "Вголос": НОВИНИ