Лише українською мовою в повсякденному житті послуговується значно більше жителів Луганської області (19%), ніж Донецької (3%), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Рівною мірою українською та російською мовами стверджують, що користуються, 34% жителів Луганської і 35% жителів Донецької областей.

Відповідаючи на запитання про інтеграційний шлях України, в Луганській області за вступ до ЄС виступили 14% респондентів, до Митного союзу - 27%, проти приєднання до будь-якої з організацій - 31%.

У Донецькій області вступ до ЄС підтримує більше респондентів, ніж у Луганській - 32%. А прибічників вступу до Митного союзу менше - 29%. Не підтримують приєднання ні до ЄС, ні до МС 36% жителів області.

При цьому вступ до НАТО підтримує кожен третій опитаний житель Донецької області, військовий союз з РФ та іншими країнами СНД - 16%, за позаблоковий статус України - 36% опитаних.

У Луганській області прибічників військового союзу з РФ більше (17%), ніж вступу до НАТО (10%). За позаблоковий статус країни - 39% жителів області.

Опитування було проведене на підконтрольній Україні території із залученням мережі фірми Ukrainian Sociology service 1-11 липня 2017 року в Донецькій області та 8-26 липня - у Луганській. У кожному з регіонів опитано по 500 респондентів. Похибка вибірки становить 4,6%.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ