Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Fox News.

Так, згідно з результатами дослідження, головним ворогом США опитані вважають КНДР (93% респондентів), на другому місці йде Іран (80%), на третьому - Сирія (76%). На четвертому місці в цьому списку розташувалася Росія, яку 64% опитаних назвали недружньою щодо США країною.

Під час попереднього аналогічного опитування, проведеного телеканалом в березні 2013 року, Росію визнали союзником 47% респондентів, ворогом - 40%. При цьому близько 73% учасників цьогорічного опитування сказали, що, на їхню думку, президент Трамп бачить в особі Росії союзника. 20% припустили, що насправді глава американської держави вважає Москву противником Вашингтона.

Що стосується дружніх по відношенню до США держав, то такими опитані американці в першу чергу вважають Канаду (96%), Великобританію (95%), Францію (92%) і Німеччину (87%).

Як зазначається, опитування проводилося телеканалом по телефону в загальнонаціональному масштабі з 21 по 23 травня серед понад 1 тис. випадково обраних зареєстрованих американських виборців.
 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ