За словами голови фракції Олега Панькевича, облрада продемонструвала, що їй байдужа проблема знищення медичної мережі, з якою зараз зіткнулися місцеві громади, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як зазначив Олег Панькевич, 11 квітня 2018 року департамент охорони здоров'я Львівської ОДА звернувся до головних лікарів лікарень міст обласного значення, центральних районних та міських лікарень з вимогою надати дорожню карту з оптимізації закладів охорони здоров'я, погоджену з головою районної держадміністрації та районної ради.   

«Згідно із завданнями облдержадміністрації щодо оптимізації, скерованими в райони та міста обласного значення, планується скоротити 3071 ліжкомісце. Зокрема, без ліжкомісць стаціонару залишаться 27 лікарень, 21 лікарня (переважно міські) буде перепрофільована в амбулаторії, 2 лікарні зазнають реорганізації, 1 лікарня (Стрийська міська дитяча лікарня) буде закрита. Такі ініціативи Львівської ОДА потягнуть за собою скорочення працівників медицини. При цьому ретельно приховується інформація щодо ситуації з первинної ланкою медицини – амбулаторіями та фельдшерсько-акушерським пунктами. Хоча ми володіємо інформацією, що такі заклади будуть масово закриті по районах», – йдеться в заяві «свободівців».

Вони вимагають припинити антиконституційну та злочинну оптимізацію закладів охорони здоров'я та скорочення працівників медицини.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ