Разом з тим, третина комітетів не має офіційних голів, повідомляє Комітет виборців України.

Так, всі члени комітету з питань культури і духовності - формально керівники, адже в межах комітету діє три підкомітети, які мають своїх голів.

У комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на керівних посадах перебувають 88% депутатів (7 із 8); комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення - 83% (5 із 6), комітеті у закордонних справах та комітеті з питань промислової політики та підприємництва - по 80% (8 з 10).

Найменше керівників у комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин - 33% (10 із 30 депутатів) та комітеті з питань економічної політики - 44% (7 із 16).

«Ситуація в комітетах ВР підтверджує, що значна частина депутатів страждають так званою «генеральською хворобою», що передбачає надмірне захоплення регаліями. Тому в рамках реформи парламенту потрібно не лише зменшувати кількість комітетів, але й кардинально змінити підхід до вироблення їх структури», - цитують голову КВУ Олексія Кошеля.

Підкреслюють, що попри велику кількість депутатів на другорядних посадах, третина комітетів (а саме, дев'ять) не мають офіційних голів.

ІА "Вголос": НОВИНИ