Комісія обговорила проект «Про Територіальну програму зайнятості населення Волинської області на період до 2020 року». Директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод наголосила, що наразі немає державної програми зайнятості, але регіональний проект написали з врахуванням прогалин попередніх програм. Програма передбачає заходи з підвищення рівня професійно-технічної освіти, в тому числі  із застосуванням дуальної форми навчання.

«Більшість людей, які стоять на обліку, працюють у Польщі, – заявив під час засідання комісії депутат Михайло Бегаль, який є головним лікерем Ратнівської ЦРЛ. – До нас приходять чимало людей, які стоять на так званій біржі, але вони не працевлаштовуються, а просять поставити відмітку про те, що вони не підходять для роботи в нашій лікарні».

Директор обласного центру зайнятості Роман Романюк закликав роботодавців не чинити такі дії.

Також члени комісії порушили питання дефіциту кваліфікованих професійних кадрів на Волині через масовий виїзд людей на закордонні заробітки. Голова комісії Олександр Зінчук наголосив, що така проблема існуватиме, доки в Україні буде низька заробітна плата, в тому числі й у лікарів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ