За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров'я, за останні 20 років число випадків ожиріння потроїлося, пише «Польське Радіо».

Причини ожиріння можуть бути різними. Найчастіше це відсутність фізичної активності та результат шкідливих звичок у харчуванні, – розповіла «Радіо Люблін» дієтолог Марта Ґірек:

«Рідко дуже насиченими є наші сніданки й обіди, а найчастіше занадто велика кількість калорій з'являється під час поїдання закусок, солодощів, а також чіпсів, солоних крекерів, панірованих горішків та солодких напоїв і соків. Якщо протягом цілого дня ми буквально нічого не їмо або якщо це дуже низькокалорійні речі, а досита наїдаємося лише ввечері, то крім того, що отримуємо менше калорій, ніж потребуємо, проблема зайвої ваги або ожиріння також може з'явитися».

Всесвітня організація охорони здоров'я назвала ожиріння найнебезпечнішим хронічним захворюванням. Якщо його не лікувати, то воно спричиняє захворювання серцево-судинної системи, діабету 2 типу, а також збільшує ризик захворювання на декотрі типи раку.

22 травня відзначається Європейський день боротьби з ожирінням.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ