Про це інформує спільнота Держкіно у соцмережі «Facebook».

До Міжнародної конкурсної програми увійшли 12 кінокартин, більшу частину яких зрежисували жінки. Українська стрічка Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці», знята за підтримки Держкіно України, змагатиметься за приз одразу в двох, головній та національній, програмах.

Головний приз кінофестивалю «Золотий Дюк» буде вручений за результатами глядацького голосування.

У національному конкурсі повнометражних фільмів візьмуть участь: «Моя бабуся Фані Каплан» Олени Дем'яненко, «Синє плаття» Ігоря Мінаєва, «Холодний Яр» Аліни Горлової, «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка та «Varta 1, Львів, Україна» Юрія Грицина.

У короткометражній категорії будуть представлені 20 українських картин.

«Цьогоріч Держкіно буде підтримувати Одеський кінофестиваль більш суттєво, ніж в попередні роки. І не лише тому, що в оголошеній програмі Фестивалю, як в національному, так і в головному конкурсах, є багато стрічок, створених за державної підтримки. Ще більш важливо, що ОМКФ перетворився на чи не найбільшу індустріальну кіноподію у всій Східній Європі. Тож сподіваюся, співпраця з Одеським кінофестивалем традиційно не буде обмежуватися самим фестивалем, ми будемо підтримувати й інші індустріальні ініціативи організаторів», – сказав голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

ІА "Вголос": НОВИНИ