Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у результатах загальнонаціонального опитування «До 26-ї річниці Незалежності України: тенденції змін громадської думки», презентованих у Інституті соціології НАНУ.

Соціологи зазначають, що найвагоміші зміни у геополітичних орієнтаціях населення України сталися у 2014 році: відсоток тих, хто позитивно ставився до приєднання України до союзу з Росією та Білоруссю, впав із 49% у 2013 році до 25% у 2014-му і нині становить 20%.

«Натомість відсоток негативного ставлення до такого союзу зріс за відповідний період з 28% до 54%, а сьогодні, у 2017 році, становить 62%», – зазначається в результатах дослідження.

Зауважується, що нині негативне ставлення до союзу України з Росією та Білоруссю переважає майже в усіх регіонах, але різною мірою. Так, найнегативніше подібну перспективу сприймають у Західному регіоні (88% – негативно і лише 4% – позитивно) та у Центральному (71% – негативно і 14% – позитивно). Водночас, значно менше переважає негативне ставлення у Східному регіоні (46% – негативно і 32% – позитивно) та на Донбасі (33% і 29% відповідно).

У той же час, соціологи наголошують, що на Донбасі значна частина опитаних (38%) не змогла визначитися у цьому питанні. А в Південному регіоні позитивне і негативне ставлення до подібного союзу з Росією та Білоруссю виявилися рівними (37% – позитивного ставлення і 37% – негативного).

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ