Поблизу Євпаторії, на узбережжі моря, знайшли 16 мертвих дельфінів.

Про це повідомляє Центр вивчення, порятунку та реабілітації морських ссавців «Безтурботне море».

«15 і 17 березня співробітники Центру вивчення, порятунку і реабілітації морських ссавців »Безтурботне Море« провели обстеження ділянки узбережжя недалеко від Євпаторії (загалом 10 км берегової лінії) після надходження інформації про масову загибель дельфінів. В ході дводенного виїзду ми знайшли 16 загиблих китоподібних (14 азовок і 2 афаліни), візуально поділивши їх на дві тимчасові групи. Всі тварини з кожної групи лежали на однаковій відстані від води, перебували на ідентичною один одному стадії розкладання і в безпосередній близькості», — йдеться в повідомленні.

Стало відомо, що першу групу становили дві азовки і два афаліни. На тілах обох азовок виявили сліди заплутування в зябрових сітях. В одного афаліни на хвостовому стеблі залишилися фрагменти самих сітей, у другого був відрізаний хвостовий плавець. Їх викинуло раніше, ніж тварин із другої групи, про що свідчать інтенсивні процеси розкладання.

Другу групу становили 12 азовок. На тілах у кожної з них виявили чіткі та глибокі сліди, залишені зябровими сітками з монофіламентної нитки завтовшки 0,5 мм, у двох особин також були відрізані лопаті хвостового плавця.

Зазначається, що всі 16 тварин загинули унаслідок потрапляння в сітях на камбалу або осетрових, виходячи з характеру і тяжкості пов'язаних ушкоджень, ідентичного стану тіл, а також їхнього положення щодо урізу води й один одного.

Поряд із китоподібними на берег вимило величезну кількість фрагментів сіток і волосіні, а також останки однієї особини чорноморського осетра.

Додамо, що в окупованому Криму жителям не дає спокою пальмовий паразит.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ