Про це повідомив сьогодні вранці речник прес-центру антитерористичної операції, майор Сергій Жмурко, всього за добу незаконні збройні формування 31 раз обстріляли укріплення сил АТО, 14 випадків відкриття вогню зафіксовано на донецькому, 11 – на маріупольському та 6 – на луганському напрямках.

Найгарячіше було на опорних пунктах поблизу Красногорівки, що на маріупольському напрямку, де з 21:00 та до опівночі супротивник з боку тимчасово окупованої Старомихайлівки гатив по позиціях захисників України з мінометів калібру 82 та 120 мм, танків та артилерійських систем калібру 152 мм, випустивши при цьому більше ніж 150 мін та снарядів. Під вогнем з автоматичних гранатометів опинилися позиції неподалік Мар’їнки, а зі стрілецької зброї – поруч із Гнутовим, Талаківкою та Широкиним.

На донецькому напрямку опорні пункти в районі шахти Путилівська («Бутівка») потрапили під вогонь мінометів калібру 82 мм, а неподалік Зайцевого та Авдіївки – мінометів калібру 120 мм. Також укріплення поблизу Майорська та Луганського російські окупанти обстрілювали зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів.

На луганському напрямку під ворожим вогнем з гранатометів різних систем опинились опорні пункти неподалік Попасної та Новоолександрівки, а з мінометів – неподалік Новозванівки.

В окремих випадках українські бійці відкривали вогонь у відповідь.

ІА "Вголос": НОВИНИ