Про це інформує прес-служба обласної ради.

Питання підготовки до фестивалю обговорили 14 серпня на засіданні організаційного комітету, у якому взяли участь представники Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина», Пустомитівської та Городоцької районних влад, Зимноводівської сільської ради та громадських організацій.

На засіданні йшлося про основні заходи фестивалю, про забезпечення присутності медичної служби, пожежної безпеки, охорони правопорядку.

Нагадаємо, що урочисте відкриття обласного фестивалю «Гомін Лемківщини» відбудеться у суботу, 29 серпня, о 14:00. Далі розпочнеться концертна частина за участю колективів, виконавців та учасників з Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

У неділю, 30 серпня, об 11:00 на території фестивалю (стадіон Зимної Води) відбудеться екуменічна Служба Божа, опісля якої продовжиться концертна програма.

Також на гостей чекають майстер-класи, презентації книжок, торгівля сувенірами.

Очікують, що на цей захід прибуде понад дві тисячі учасників. Також його планують проводити щорічно.

Рішення про проведення обласного фестивалю «Гомін Лемківщини» у Зимній Воді ухвалено невипадково, адже, як зазначають організатори, найбільша кількість лемків у Львівській області проживає саме в Пустомитівському районі.

ІА "Вголос": НОВИНИ