Неподалік Зимної Води, що біля Львова, фахівці перевірили на міст на міцність. Про це інформує «Суспільне». Відомо, що випробування вирішили провести для того, щоб визначити, яке навантаження може витримати міст. Варто зазначити, що шляхопровід – у передаварійному стані. Заступник очільника підприємства «Тріада» Максим Коваль розповів, що міст визнали непрацездатним, адже термін дії конструкцій вичерпався. Для уникнення небезпечних для життя ситуацій розробили проєкт нового моста. 19 травня міст випробували на міцність за допомогою двох 16-тонних вантажівок. Також застосовували спеціальні датчики, які показували, як прогинається міст. Нещодавно фахівці провели протиаварійні роботи на мості. У 2021 році здійснять масштабну реконструкцію – встановлять новий ширший міст. Наразі триває тендер, приблизна вартість робіт становить більше 270 млн гривень. У Службі автомобільних доріг Львівської області зазначили, що на їх балансі в регіоні майже 500 мостів, з яких півсотні потребують ремонту. Дев’ять шляхопроводів перебувають в передаварійному стані. [media=69526,69527,69528]

Читайте більше новин на тему:

  • 3 травня в селі Гайок, що у Кам’янко-Бузькому районі Львівської області, обвалився міст на автомобільній дорозі сполученням Львів-Луцьк.
  • Згодом Служба автомобільних доріг Львівської області заявила, що міст, який обвалився 3 травня на трасі Львів-Луцьк у селі Гайок, зруйнувався через те, що, попри заборону, ним постійно рухався великогабаритний транспорт.
  • Процес реконструкції 61-річного моста, що обвалився 3 травня у селі Гайок, планують розпочати вже в червні цього року.

ІА "Вголос": НОВИНИ