Як повідомляє NBCnews, на засіданні окружного суду в Олександрії щодо другого звинувачення, висунутого проти нього спеціальним радником ФБР Робертом Мюллером, Манафорт провину не визнав, суддя залишив його під домашнім арештом і зобов'язав носити електронний браслет. Розгляд справи призначено на липень.

Коли Манафорт пішов з суду, один із протестувальників жбурнув у нього російський прапор і крикнув: «Зрадник! Покажи нам свій браслет».

Як повідомлялось, Манафорт не визнав себе винним за попереднім висновком розслідування втручання Росії у вибори в США і постане перед судом у цій справі у вересні.

Нагадаємо, 30 жовтня 2017 року Полу Манафорту і його бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, у тому числі у відмиванні грошей і таємній змові і взяли під домашній арешт. 

Вони стосуються відмивання грошей, ухилення від податків і шахрайства, його також звинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича.

Як повідомлялося, Манафорт щонайменше 18 разів приїжджав в Україну в 2014 і 2015 роках для роботи на виборах. Він, як стверджується, порадив «Партії регіонів» перейменуватися в – «Опозиційний блок».

Крім того, спецпрокурор ФБР Мюллер подав новий обвинувальний акт, який стверджує, що Манафорт в 2012 році таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання проросійського уряду України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ