Серед співробітників Білого дому наростає параноя у зв’язку зі скандалом навколо екс-помічниці президента США Омароси Маніголт-Ньюман, яка записувала розмови з американським лідером.

Про це повідомляє Європейська правда за даними CNN.

У понеділок колишня старша помічниця оприлюднила запис телефонної розмови з президентом на наступний день після її звільнення. Перед цим Маніголт-Ньюман оприлюднила запис, зроблену під час її звільнення керівником відділу персоналу Джоном Келлі.

Записи не містили якоїсь секретної інформації чи образливої лексики, однак підтвердили факт: у Білому домі не варто очікувати на дотримання загальноприйнятих норм чи правил пристойності, зазначає CNN.

Тепер співробітники задаються питанням, хто ще може використовувати пристрої для запису під час приватних розмов. Крім того, інтригою є і зміст записаних розмов, які Маніголт-Ньюман обіцяла оприлюднити в майбутньому.

Ці аудіозаписи вона використовувала для написання відвертих мемуарів про роботу в Білому домі. Вони зібрані в книзі «Схиблений: розповідь інсайдера Білого дому Трампа», яка вийде 14 серпня.

Сам Дональд Трамп досить різко відреагував на «записи Омароси», назвавши її саму схибленою. Він розповів, що вона «зі сльозами на очах» просила взяти її на роботу і до звільнення говорила про президента тільки хороше.

За словами одного з працівників Білого дому, ніхто не знає, скільки записів є у Маніголт-Ньюман, однак там застосовують всі можливі легальні способи, щоб запобігти їх оприлюдненню. Про які конкретні кроки йдеться співробітник не уточнив.

Декілька співробітників також висловили сумнів, що Омароса Маніголт-Ньоюман була єдиною, хто записує свої розмови на роботі.

Втім, як зазначив представник адміністрації Трампа, навряд чи «записи Омароси» становлять значний ризик для безпеки США, оскільки вона не була допущена до державної таємниці і не брала участі в секретних розмовах на теми нацбезпеки під час її роботи в Білому домі.

Працівникам не дозволяється проносити особисті електронні прилади до ситуаційної кімнати у Білому домі, їх можна залишити у спеціальних шафках, однак на практиці ніхто не обшуковує співробітників.

Як писав «Вголос», колишня радниця президента США Дональда Трампа Омароса Маніголт-Ньюман заявила, що таємно записувала розмови в Білому домі.

У Вашингтоні вирішили покарати Омаросу Маніголт-Ньюман за те, що вона записувала на диктофон розмови в адміністрації американського президента.

Екс-співробітниця Білого дому, яка покинула свій пост зі скандалом, нещодавно презентувала книгу з «інсайдерською інформацією» про Дональда Трампа і його оточення.

У книзі вона розповіла, як очільник США їв секретні папери та інші «секрети».

ІА "Вголос": НОВИНИ