[media=151754,151755] 

Текст звернення опублікував на своїй сторінці в Facebook учасник АТО Павло Тука.

«Ми спокійно не реагуватимемо на те, як популісти розповідають наївним громадянам про свої псевдоподвиги... Зараз 2017 год ... у всіх є між собою зв'язок. Про будь-який кіпіш такого масштабу відразу ж всі дізнаються і інформація поширюється миттєво…Цей лист йде в роботу у відомство Грицака і Матіоса, його підписали сім ветеранських організацій міста Київ. Упевнений, що є в цих структурах (СБУ і ГВП) люди, яких, так само як і нас, виводить з себе весь цей цирк, і вони не спустять ситуацію на гальма», - написав Тука.

Як йдеться в заяві, у момент поранення Дейдея на Авдіївськом напрямку не було обстрілу (згідно з офіційною статистикою), і тому «створюється враження, що вказаний народний депутат зробив акт самокалічення, що карається законом».

«Даний факт, у разі підтвердження фальсифікації, порочить честь і гідність військовослужбовців, які віддали життя за вільну Україну і мирне життя мільйонів громадян. Крім того, вказаний факт є злочином згідно з ч.1 ч. 3 статті 409 КК України «Ухилення від військової служби шляхом членоушкодження або іншим способом, що карається позбавленням волі строком до 10 років», - йдеться в зверненні до глави СБУ.

 

Як писав Вголос 14 липня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила  про поранення Євгенія Дейдея.  «Подія сталася в районі Авдіївської промзони»,- зазначила Сарган.
 11 липня український Парламент відмовився зняти депутатську недоторканність із нардепа-народнофронтівця Євгена Дейдея. 3 липня регламентний комітет ВРУ розглянув подання Генпрокуратури на зняття депутатської недоторканності з нардепа Євгена Дейдея і визнав його недостатньо обґрунтованим.

Нагадаємо, Євгена Дейдея звинувачували у незаконному збагаченні. Спеціальна комісія ГПУ, САП та НАБУ уже здійснила перевірку поданих електронних декларацій та надала до ВР подання про позбавлення Дейдея депутатської недоторканності. Сам нардеп переконував, що зовсім не переймається через це. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ