Блок Кармазіна, партія „Віче”, НДП, Народний блок Литвина та Селянська партія Україна приєднались до заяви СПУ про створення коаліції і вимог провести перерахунок голосів на Львівщині.

Про це повідомив керівник Львівського обласного виборчого штабу Блоку Юрія Кармазіна Павло Барнацький.

„Ми вимагаємо перерахунку голосів на всіх рівнях. Якщо ні, то розпочнемо акції громадської непокори, заблокуємо роботу облдержадміністрації, оскільки ми вважаємо ініціатором фальсифікацій ОДА та її голову Петра Олійника”, -- зазначив він.

„Ми заставимо перерахувати на Львівщині голоси... Ми не вимагаємо нічого протизаконного”, -- зазначив Павло Барнацький .

За даними представників політичних сил, які приєднались до вимог перерахунку голосів, у 30-40% протоколів ДВК на Львівщині є порушення, внаслідок чого дрібні політичні сили втратили по декілька відсотків голосів виборців на користь великих партій та блоків.

Політичні сили приєднуються також до вимоги відправити у відставку голову Львівської ОДА Петра Олійника.

За словами Павла Барнацького, ВО „Свобода” вже дало згоду приєднатись до коаліції політичних сил, з „Порою” це питання поки що не узгоджено.

Як повідомляло агентство, сьогодні керівник Львівського обласного виборчого штабу СПУ Євген Таліпов оприлюднив заяву про створення коаліції національно-демократичних сил, які протестують проти використання діючою владою адмінресурсу на виборах і проти фальсифікацій результатів голосувань.

Євген Таліпов підписався сам під цією заявою і закликав до підписання інші політичні сили.

Однією з вимог майбутньої коаліції є відставка голови Львівської ОДА Петра Олійника.

Раніше керівник Львівського обласного виборчого штабу СПУ, перший секретар ЛОК СПУ Євген Таліпов звинуватив керівництво Львівської ОДА в адміністративному тиску і можливій причетності до фальсифікації результатів виборів в області.

Вчора СПУ приєдналась до акції протесту партії ”ПОРА” та ВО „Свобода” біля стін Львівської ОДА проти фальсифікації результатів виборів до Львівської облради.

Прес тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ