Блок Лазаренка, Партія зелених України (ПЗУ) і Блок Кармазіна внаслідок жеребкування одержали найбільшу кількість місць в окружних виборчих комісіях, передає УНІАН.

У прес-службі Центральної виборчої комісії повідомили, що блок Лазаренка отримав 64 місця, ПЗУ – 60 і блок Кармазіна – 57. Представники політичної партії "Європейська столиця" взагалі не потрапили до складу окружних виборчкомів.

У жеребкуванні, яке проходило в ЦВК 19 січня з 15:00 до 21:30, узяла участь 31 політична сила, які заявили 3 093 претендентів на 789 місць. Згідно з виборчим законодавством України, 3 тис. 261 представник від 15 політичних партій автоматично включені до складу окружних виборчкомів, оскільки всі ці сили станом на вересень 2005 року мали свої фракції у Верховній Раді України.

Таким чином, до складу окружних виборчих комісій включено 4050 представників від 45 політичних партій і виборчих блоків.

Розподіл керівних посад в окружних виборчих комісіях відбуватиметься також в приміщенні ЦВК за допомогою електронної програми.

Кореспондент

ІА "Вголос": НОВИНИ