Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із керівником львівської організації «Сокіл» Богданом Федуном.

«Насправді цим має займатися місто, а не громадські активісти. Має бути створена якась комісія, яка контролюватиме це все. Ця комісія була створена, але ми бачимо, що вона не працює і неефективна», – пояснив він.

Тож наразі із гастролями проросійських зірок доводиться боротись саме активістам. За словами Богдана Федуна, їхні дії є цілком послідовними. Адже всіх артистів попереджають, що потрібно зробити для того, аби концерт таки відбувся:

«Якщо хтось їздив на окуповані території, в Крим або в Росію – він має зробити дуже прості речі – визнати Росію агресором та окупованим – Крим. Ці самі вимоги ми озвучили їхнім продюсерам ще задовго до організації концертів».

На його думку, такі вимоги – логічні. Адже саме до думки публічних людей прислухається суспільство.

«Це публічні люди, які культурно розвивають місто, але якщо вони виступають в Росії… То про що це говорить? Що в нас дійсно якась громадянська війна… Тому що вони спокійно їздять в Росію і там веселять людей, які з нами воюють», – зазначив він.

Втім, українські артисти не поспішають робити таких кроків. За словами Богдана Федуна, усе через те, що хочуть заробляти гроші як в Україні, так і в Росії.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ