Німеччина готує санкції проти США у тому випадку, якщо будуть залучені нові заходи проти газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

«Німеччина готується завдати у відповідь удар по Сполученим Штатам у тому випадку, якщо президент Дональд Трамп виконає свою погрозу вбити газопровід »Північний потік-2« за допомогою додаткових санкцій», – повідомило джерело видання.

У статті йдеться про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель готова чинити тиск на Європейський союз, щоб рішення щодо санкцій проти США було загальним.

Як повідомлялося, раніше в Сенат США був внесений законопроєкт, що передбачає додаткові санкції проти проєкту газопроводу «Північний потік-2». Згідно із заявою сенатора-республіканця Теда Круза, одного з авторів законопроєкту, санкції націлені «на те, щоб перешкодити завершенню будівництва «Північного потоку-2», і будуть поширюватися на всіх, «хто так чи інакше залучений у прокладанні газопроводу».

Нагадаємо, до Конгресу США минулого тижня внесли законопроєкт щодо розширення санкцій проти будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ