Сусіди підозрюваної в убивстві дітей Катерини Бабкіної вважають, що до злочину жінку могло підштовхнути непережите розлучення. Вона начебто відчувала дикий страх жити без чоловіка, йдеться в сюжеті ТСН.

"Дітки? Ой, боженьки, як вони її любили: мамочка, мамочка! Вона їх завжди за ручку", "Спокійна врівноважена, як усі", "Вона була, як усі мами: любила дітей і сама доглянута", — так характеризують жінку у дворі, де вона жила. Сусіди її здебільшого не осуджують, бо просто шоковані, а вчинок пояснюють депресією та психічним станом, коли людина не відповідає за власні дії. "Це провина обох батьків 100 %. Тому що я вже 22 роки в шлюбі законному. Розлучення — це проблема двох", — кажуть люди. "Чоловік теж винен. Він її залишив на зйомній квартирі і двоє дітей. Це в садок завести, нагодувати і ще й взяти покинути. Тим паче, вона не наша. Немає ні друзів, нікого", — вважають сусіди.

Катерина Бабкіна зараз — під арештом. Їй 36 років, вона вихователька дитсадка. Кілька днів тому жінка втопила свого п'ятирічного сина і шестилітню доньку. Фатальне озеро — у соцмережі матір-убивця ще рік тому виклала світлину іншої водойми. В озеро ж поруч із домом вона зайшла з дітьми за руки і силою тримала їх під водою, до останнього подиху. За добу несамовиту і розпатлану жінку знайшла не поліція, а її колишній чоловік Денис Бабкін. Вона йшла по трасі неподалік від Чернігова, йому першому й розповіла, що зробила. Уже в поліції додала: наснився кінець світу, дітей начебто рятувала, і себе хотіла вбити, але духу забракло. "Я їй співчуваю, просто нікого не виявилося поряд. Не було нікого, вона сама була. І буває фатальне кохання", — каже консьєржка.

У цю багатоповерхівку молоде подружжя, Катя і Денис, переїхали з Криму. Він влаштувався програмістом, добре заробляв, завів друзів. Консьєржка каже, що у жінки ж ніколи нікого не було поруч, крім дітей і чоловіка — всі близькі й друзі залишилися на півострові. У столиці дружина страшенно боялася втратити коханого, котрий на три роки молодший за неї, і про це розповіла своєму стилісту. "Він був для неї цілим світом! Говорила: "Дуже боюся, що він піде, як я буду жити?". Було видно, що вона щосили намагається склеїти те, що тріщало по швах. Розлучилася вже тоді, коли його чергова дружина була вагітна. Думаю, для Каті це було пекло", — каже стиліст.

Чоловік покинув родину ще півтора року тому, але одружився вдруге влітку. У нього вже народилася третя дитина — від нової дружини. Але про першу родину, кажуть знайомі, не забував — на дітей і оренду двокімнатного житла давав гроші. Сам приїжджав теж, інколи з новою обраницею. "Як він почав їздити, вона стала краще вдягатися. Вона зациклилася на цьому на чоловіку, вплинуло розлучення — це дуже і дуже на неї вплинуло. Та ще ж він і їздив з іншою сюди, я бачила отут їх двоє — його і ту другу. Він діток привозив", — розповіла консьєржка.

Двері квартири, де живе тепер чоловік, відчиняє його нова дружина Єлизавета. "У нас така трагедія", — каже вона. За кілька хвилин вона виходить у коридор зі своєю сім’єю. Чи могло "маніакальне кохання" самотньої жінки призвести до цієї  драми? Її рідні заперечують: "Не було в неї нездорового кохання, а був егоїзм. От і все. Це називається з жиру біситися, по іншому ніяк". Чоловік чекає родину на вулиці — дівчинку, яку народила друга жінка, заносить в авто. Йому несила промовити хоч слово, він мовчки їде. Коли поховають двох його дітей від першої дружини — невідомо. Із моргу їх іще не забрали, бо, кажуть, чекають приїзду діда та баби.

ІА "Вголос": НОВИНИ