«Перша людина потрапить на Марс на одній з наших ракет», — слова головного виконавчого директора Boeing Денніса Муїленберга. Неважко здогадатися, що в першу чергу, ці слова повинні зачепити Ілона Маска, який усіма силами поспішає першим відправити людину на Марс, - передає Ukr.Media.

Муїленберг заявив, що Boeing точно буде першою в цих перегонах, залишивши SpaceX позаду. На його думку, незважаючи на всі бажання Маска, йому не вдасться випередити реалізацію проекту міжпланетного корабля Space Launch System, який Boeing створює в партнерстві з NASA. Голова Boeing сказав, що сьогодні космічна система проходить фінальне тестування і стане першою, що доставить людину на Червону планету.

Boeing розраховує зробити перший тестовий політ в 2019 році. «Врешті-решт ми вирушимо на Марс, і я твердо вірю, що перша людина, яка відправиться на Марс, туди потрапить на ракеті Boeing», — сказав він.

До цього Ілон Маск говорив, що перші пілотовані польоти на Марс почнуться в 2020-ті. Влітку він представив свій план колонізації планети. Вже в 2018 ракети Маска повинні відправитися в перші місії на Місяць і Марс. Поки що без людей. Для польоту людини Маск запланував створити велику ракету-носій BFR. У цьому році він заявив, що на її створення піде 5 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ