Американська корпорація Boeing отримала контракт на будівництво нових літаків для президента США Дональда Трампа. Сума контракту складе $3,9 млрд.

Як очікується, компанія приступить до реалізації контракту на початку 2019 року, робота повинна бути завершена наприкінці 2024 року. Про це повідомляє kommersant із посиланням на газету The Wall Street Journal

WSJ нагадує, що Трамп раніше висловлював невдоволення дорожнечею контракту. В бюджет Пентагону на літаки було закладено $3,1 млрд. Однак, з урахуванням інфляції та загальних витрат, підсумкова ціна буде приблизно на $1 млрд менше, стверджують джерела видання.

Невирішеним залишилося тільки одне питання – якого кольору будуть літаки.

Зазвичай «борт номер один» у США фарбують у біло-синій, проте Дональд Трамп неодноразово пропонував додати у колір лайнерів червоний.

Про те, що президент США досяг неофіційної угоди з корпорацією Boeing про будівництво літаків, стало відомо 28 лютого. Дональд Трамп однак просив завершити роботи на три роки раніше, щоб змогти скористатися лайнерами в разі переобрання на новий термін.

Як писав «Вголос», Boeing нещодавно представив концепт надзвукового пасажирського літака.

Заплановано, що авіалайнер увійде в експлуатацію з кінця 2030-х років і зможе перевозити більше пасажирів, ніж сьогоднішні ультрадальні бізнес-джети, але менше, ніж літаки Boeing 737, тобто від 20 до 130 осіб.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ