Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

“Сьогодні російські найманці розповсюдили інформацію про, начебто, поранення військовослужбовцями ЗСУ цивільної жінки. За їхніми заявами, подія сталася у результаті обстрілу зі стрілецької зброї з території блокпосту “Оленівка”, що навпроти КПВВ “Новотроїцьке”, з підконтрольної українській владі території. Однак, як стало відомо військовослужбовцям Держприкордонслужби, жінку поранили самі бойовики”, - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, від проїжджаючих громадян прикордонники отримали інформацію, що на блокпосту “Оленівка”, який контролюють бойовики, працює група з так званого “МГБ ДНР”. Вони перевіряють представників складу змін, що замішані в корупційних схемах на блокпосту НЗФ.

“Саме в цей час один із бойовиків дістав автомат та дав чергу, влучивши в жінку, яка очікувала на автобусній зупинці на тимчасово непідконтрольній Україні території. Її стан наразі уточнюється”, - доповіли в ДПСУ.

Після цього, за даними відомства, російські найманці намагаються представити цю ситуацію як обстріл із боку ЗСУ, тим самим дискредитувати українських військових та приховати власний злочин.

“Утім, враховуючи віддаленість до позицій ЗСУ, зрозуміло, що вогонь міг вестись виключно представниками НЗФ”, - резюмували прикордонники.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ