Про це в ефірі «112 Україна» повідомив глава Донецької обладміністрації Павло Жебрівський.

«За Авдіївці б'ють і зараз, буквально тільки що був зв'язок з головою ВМА Авдіївки, – б'ють. Поки електроенергії немає, вода – 36 годин ми подавали, потім набрали резервуари – вода поки є. Навчилися працювати вже на генераторах, – лікарні, школи та все інше підключені до генератора. Спасибі небайдужим громадянам та іншим організаціям, які поставили, в тому числі, і дизпаливо», – сказав Жебрівський.

«Навколо міста зараз ще йдуть обстріл. Про всі пошкодження можна буде дізнатися, коли буде досягнуто «режиму тиші», коли вийдуть на лінії електропередач ремонтні бригади, тоді ми зрозуміємо, що там сталося. На Донецькій фільтрувальної станції також немає світла. Вода в місто не надходить. Резервуар у нас є, можуть привезти генератор і будемо роздавати воду з наших запасів», – повідомив глава Авдіївської ВМА Павло Малихін.

Жебрівський також повідомив, що на даний момент електропостачання на Авдіївському коксохімічному заводі та Донецькій фільтрувальній станції відсутнє.

«Коксохім продовжує працювати на 5-ти батареях і подає тепло. На жаль, поки не можемо зрозуміти, де порив, думаю, в 8:00 вийдуть обленерго і, якщо буде «режим тиші», спробуємо сьогодні відновити енергопостачання. Знеструмлено як Авдіївський коксохім, так і Донецьку фільтрувальну станцію. Це вчора, після 16:45, під час обстрілу, де відбувся порив. Ескалація фактично відбувається по всій лінії розмежування... Серед мирного населення травмованих немає», – розповів Жебрівський.

«Нами спрямована до загального координаційному центру заявка про «режимі тиші». Українська сторона на чолі з генералом Петренко домагається від російської сторони «режиму тиші». На 7:40 поки «режиму тиші» з російської сторони немає», – повідомив він.

Як повідомляє директор Авдіївського кокосохимического заводу Муса Магомедов, температуру в тепломережі вдається підтримувати завдяки природного газу.

«Так (виходить підтримувати температуру, – ред). За рахунок природного газу, тому місто опалюється нормально», – повідомив Магомедов.

При цьому на запитання, як швидко можуть відновити енергопостачання, Магомедов відповісти не зміг.

«Вони ще не бачили пошкодження, тому сказати не можуть», – сказав він.

За його словами, заявка на отримання письмових гарантій «режиму тиші» вже відправлена. Їх необхідно  чекати один-два дні.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ